Girişimci Bir İnsan Olmak İçin Yapılması Gerekenler?
Girişimci Bir İnsan Olmak İçin Yapılması Gerekenler? Girişimcilik ile alakalı ve başarılı bir girişimci olmanın temel kuralları ve girişimcilik nedir gibi birçok bilgiye burayı okuyarak erişebilirsiniz.
Girişimcilik artık günümüzde oldukça fazla popüler bir hale gelmiştir. Lakin gördüğümüz gibi çoğu girişimci başarılı olmakta zorlanıyor ya da başarılı olamıyor tabii ki bunlarında önemli sebepleri vardır. Burada genel itibari ile girişimcilikte sıklıkla yapılan hataları ele alacağız bu hataları ve tavsiyeleri göz önünde bulundurmanız sizi rakiplerinizden 1 adım daha öteye taşıyacaktır. Aşağıda liste halinde açıklamaları yapılmıştır.

İş Fikrinin Doğruluğunun Kontrol Edilmesi?

İş fikirleri girişimciliğin temelini oluşturan en ama en önemli faktördür. Çoğu girişimci ise fikirlerinin güzel ve uygulanabilirliği yüksek olduğunu iddia ederek kollarını sıvarlar. Ama iş fikrini uygulamaya aşamasına geçirdiklerinde ise beklenmedik aksilikler ve düşünülmeyen problemlerin ortaya çıkması tabii ki kaçınılmaz oluyor. Bunların önüne geçmek için iş fikirlerini iyice düşünüp uygulamada çıkacak problemleri de hesaba katarak iş planı yapılması gerekmektedir.

Girişimci Bir İnsan Olmak İçin Yapılması Gerekenler?

Girişimci Bir İnsan Olmak İçin Yapılması Gerekenler?

Ürün ve Pazar Analizi Yapmak?

Ürünlerin ya da hizmetlerin bir ihtiyacı karşılamak üzere yapıldığını biliyoruz eğer sizlerin de ürünleriniz ve hizmetleriniz bir ihtiyacı karşılıyorsa yapmamız gerek bir şey daha var. O da Pazar ya da piyasa analizidir. Eğer bu hizmetleri ya da ürünleri ilk defa siz çıkartarak yeni bir Pazar oluşturacaksanız dikkatli olmanızda fayda var. Ama eğer bu piyasada rakipleriniz var ise ortalama olarak ilerideki 5 ya da 10 yıl içerisinde rakipleriniz kim olacak? Ya da kimler olacak bu gibi sorularınız cevapsız kalıyorsa biraz daha oturup detaylıca düşünmenizde oldukça fayda var.

İş Planı Hazırlamak?

İş planı hazırlamak girişimciliğin temel kurallarından biridir. Eğer iş planı yapılmamış ise çoğunlukla iş tökezler ve beklenmedik çıkan problemler ise canınızı sıkabilir. Bunları yaşamamak için iş planı yapmak şart mali konular yapılan işin işleyişi gibi birçok konuyu detaylıca ele alarak hazırlamanız ve çıkabilecek olan her problemi çözmenize yardımcı formüller üretmeniz gerekir.

Hukuki ve Mali Konuların Ele Alınması?

Türkiye ya da farklı bir ülkede yapılacak olan her iş için araştırılması gereken mühim konulardan biridir. Bu alanın uzmanı olmanıza tabii ki gerek yok ama temel kavramlarına hâkim olmanız gerekir. Ve bilmediğiniz bir kural ya da bilgiyi öğrenebileceğiniz platformlar veya insanları da araştırmanız gerekir. Bunlar yapılmazsa büyük cezalar ya da ağır kayıplar vermeniz oldukça muhtemel olacaktır.

Tecrübesiz Alanlara Yönelmek?

Günümüzde sıklıkla yapılan yanlışlardan biri ise tecrübesiz olduğu alanda iş kurmaktır. Bu oldukça mantıksız bir hamledir. İşin doğru yönetilmesi için ortaklardan ya da kurucunun bu sektöre hâkim olması başlıca kurallardan biridir. Çünkü iş alanında tecrübesi olan biri yoksa işin yürütülmesi çok zor bir hale gelecektir ve işten gelecek olan kazançlarında bir hayli düşeceğini söyleyebiliriz. Ayrıca sektördeki rakiplerinizle bilmediğiniz bir alanda mücadele etmek çok daha zor bir hale gelecektir.

Sermayeyi Doğru ve Etkili Kullanmak?

Genellikle yeni açılan bir işletmenin sermayesi oldukça kısıtlı olacaktır. Bu nedenle kullanılan sermayenin doğru, zamanlı ve en etkili şekilde kullanılması gerekir. Gereksiz yere harcama yapmaktan olabildiğince kaçınmalısınız. Bunlara personellerde dahil olmak üzere sermayenizi planlı bir şekilde 12 ay ya da daha da uzun bir süre ile planlayabilirsiniz. İşlerin yarım kalmayacağı işletmenin rahatlıkla kendini işletebileceği bir plan program yaparak cebinizdeki sermaye ile harcamalarınız için önceden bir hesap yapmanız tabii ki sizler için oldukça önemli bir etken olacaktır.